Windows 12 ChatGPT

Windows 12 може да получи поддръжка за ChatGPT

posted in: Windows | 0

Първите разработки може да се появят още в Windows 11

И„нтернет“ източници съобщават, че новата версия на операционната система Windows 12 може да получи поддръжка за ChatGPT от OpenAI. Твърди се, че се разработва нова система. Според източника, нови AI възможности може да се появят в обикновени приложения като Mail, Calendar, Clock и т.н.

Въпреки това е възможно някои нови AI функции да се появят в следващото голямо издание на Windows 11 през следващите месеци. В момента Microsoft използва AI за автоматично замъгляване на фона, коригиране на яркостта при видео разговори, филтриране на шума и др.

Обърнете внимание, че AMD работи върху нова серия процесори с AI, които ще активират всички тези възможности. Възможно е Intel да има подобни разработки. В същото време AMD планира да вгради AI ускорители в процесора, а не в дискретни графични карти. Всъщност това ще бъде аналог на мобилните SoC.

В същото време ръководителят на отдела за Windows Панос Панай каза, че новата система ще размие границата между локалния компютър и облака. Най-вероятно част от данните ще бъдат обработени в облачни изчислителни системи. В крайна сметка ChatGPT вече използва силата на Microsoft Azure, а самата компания наскоро инвестира 10 милиарда долара в нови AI технологии.

Панос Панай също каза, че AI ще промени всичко, което потребителите правят в Windows. Все още не е известно как ще се реализира това.
В същото време по-рано беше съобщено, че ChatGPT ще унищожи Google след година или две.

Вашият коментар:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.