Windows7SP1

Windows 7 SP1 няма достъп до мрежата

posted in: Windows | 0
Актуализациите за операционните системи Windows 7 SP1 и Windows Server 2008 R2 SP1, издадени от Microsoft на 8 януари 2019 г., могат да доведат до редица проблеми, свързани с работата на мрежовия стeк в тези операционни системи.

Кои актуализации могат да причинят това?

Очевидно, че това са актуалзациите KB4480970 и KB4480960, повече информация за KB4480960 можете да намерите тук и за KB4480970 тук на официалната страница на Microsoft .

 

Известни проблеми в актуализация KB4480970:

Превод:

Известни проблеми в тази актуализация


Симптом Временно решение
След като приложите тази актуализация, контролерът на мрежовия интерфейс може да спре да работи на някои конфигурации на клиентски софтуер. Това се случва поради проблем, свързан с липсващ файл, oem <номер> .inf. Точните проблемни конфигурации в момента са неизвестни.
 1. За да намерите мрежовото устройство, стартирайте devmgmt.msc. Тя може да се появи под Други устройства .
 2. За автоматично преоткриване на NIC и инсталиране на драйвери, изберетеScan for Hardware Changes от менютоAction .
  • Друга възможност е да инсталирате драйверите за мрежовото устройство, като щракнете с десния бутон на мишката върху устройството и изберете Update . След това изберете Търсене автоматично за актуализиран софтуер на драйвер или Преглед на компютъра за софтуер на драйвер .
Някои потребители съобщават за неуспешни активиране и известия „Не са автентични“, започвайки от около 8 януари, 2019 г. или по-късно, с лицензирани Windows XP KMS клиенти. Известията могат да посочват:

 • Windows не е оригинален.
 • Възможно е компютърът да работи с фалшиво копие на Windows.“
 • На екрана се появяват грешки и се записват регистрирани събития “xC004F200 (неистински)”.
Забележка Времето на този въпрос съвпада с пускането на януарските актуализации (KB4480960 и KB4480970), които бяха пуснати във вторник, 8 януари 2019 г. Тези събития не са свързани.

Проблемът е коригиран на сървърите за активиране и проверка на Microsoft. Ако сте засегнати от този проблем, моля, следвайте указанията в статията за помощ в базата знания, KB4487266 .

Потребители, които са част от „Администратори“, може да не са в състояние да получат отдалечен достъп до споделяния на машини на Windows Server 2008 R2 и Windows 7, след като са инсталирали актуализациите за защита на 8 януари 2019 г. Това не засяга акаунтите на домейн в местната група „Администратори“. За да заобиколите този проблем, използвайте или местен профил, който не е част от местната група „Администратори“, или потребител на домейн (включително администратори на домейни).

Ние препоръчваме тези промени, докато корекция е налична в бъдещо издание.

 

Проблемните актуализации включват:

 

Актуализация на защитата KB4480960 за Windows 7 SP1 и Windows Server 2008 R2 SP1.
Месечна кумулативна актуализация KB4480970 за Windows 7 SP1 и Windows Server 2008 R2 SP1.

В съответните KB статии, известните проблеми в този раздел за актуализация можете да намерите изброяване на проблеми, потвърдени от Microsoft, които могат да се появят в резултат на прилагането на посочените актуализации:

  1. Пълно прекратяване на мрежовите интерфейси на компютри с Windows 7 SP1 и Windows Server 2008 R2 SP1 поради проблеми с драйвера на мрежовия контролер.
  2. Проблеми при активиране на KMS за компютри под Windows 7.
  3. Невъзможността за достъп до споделени мрежови ресурси на компютри с Windows 7 SP1 и Windows Server 2008 R2 SP1 за местни потребители, включени в групата на локалните администратори.

 

Препоръчително е да се въздържате от тези актуализации в производствени среди и изчакайте коректни актуализации.

 

Реашане на проблема:

 

 1. Деинсталиране на на тези актуализации и рестартиране на системата.
 2. Прилагане на следната техника, стартирайте command prompt от името на администратор, след това изпълнете следното:.
reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\system /v LocalAccountTokenFilterPolicy /t REG_DWORD /d 1 /f

Рестартирайте системата!

Надяваме се, че тази информация ще ви е полезна!

 

Вашият коментар:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.